Osvěžující rybízový salát
10 min.

Ingredience
- 125gramůRybíz červený
- 125gramůRybíz černý
- 250gramůJahody zahradní
- 250gramůMaliny
- 125gramůOstružiny
- 2lžíceŽelé rybízové
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule.
- 2Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme.
- 3Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou.
- 4Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet.
- 5Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.