Osvěžující rybízový salát
10 min.
Ingredience
- 125gramůRybíz červený
 - 125gramůRybíz černý
 - 250gramůJahody zahradní
 - 250gramůMaliny
 - 125gramůOstružiny
 - 2lžíceŽelé rybízové
 - 1decilitrPomerančová šťáva
 - 1lžíceCukr moučkový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule.
 - 2Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme.
 - 3Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou.
 - 4Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet.
 - 5Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.