Ovarová polévka s krupkami
50 min.
Ingredience
- 1,5litryMasový vývar
- 300gramůOvarové ramínko vařené
- 100gramůCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůKrupky trhané
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
311 mg
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1K této polévce užijeme vývar z ovaru, který se tradičně vaří na novoroční půlnoc.
- 2Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Petrželovou nať drobně posekáme.
- 3Ovarový vývar necháme vychladnout a sebereme přebytečný tuk. Poté do polévky vmícháme krupky a vaříme, dokud nezměknou. Přimícháme osmaženou cibuli, sůl a zbylé maso z ovaru, drobně je pokrájíme a vložíme do polévky prohřát.
- 4Před podáváním vsypeme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.