Ovesná kaše se sýrem
15 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko plnotučné
 - 150gramůOvesné vločky
 - 1špetkaSůl
 - 50gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1stroužekČesnek
 - 1lžičkaMajoránka
 - 1lžícePažitka
 - 20gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme ovesné vločky, špetku soli a zvolna přivedeme za stálého míchání k varu. Uvaříme kaši, do které vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, kaši odstavíme z plotny a omastíme ji kouskem másla. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a majoránku. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou. Kaši můžeme podávat se zeleninovým salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.