Ovesný kakaový puding

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.
  • 2
    Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.
  • 3
    Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.
  • 4
    Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.