Ovoce v hořčici
45 min.

Ingredience
- 700gramůJablka
- 700gramůHrušky
- 600gramůMeruňky
- 1lžičkaSůl
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1500gramůCukr krupice
- 250mililitrůOcet vinný
- 200gramůHořčice v prášku
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
5 g
Cukr
164 g
Postup přípravy
- 1Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
- 2V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
- 3Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
- 4Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.