Ovocné želé z džusu

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu.
  • 2
    Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.