Ovocný koláč z jogurtů
35 min.
Ingredience
- 1mililitrMouka polohrubá
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 0,5mililitrCukr krupice
 - 2kusyVejce slepičí
 - 300gramůJogurt bílý
 
- Náplň
 - Na vymazání
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 
 - Na žmolenku
- 1šálekMouka polohrubá
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 2špetkySkořice mletá
 - 0,5šálekCukr krupice
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem a jogurtem. Přimícháme mouku s kypřícím práškem, těsto vložíme do ohnivzdorného pekáče vymazaného a vysypaného. Na povrchu rozložíme okapané kompotované nebo čerstvé ovoce, posypeme žmolenkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, až těsto zrůžoví.
 - 2Žmolenku připravíme rozemnutím mouky, cukru, skořice s máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 5. 2016
Ovocný koláč z jogurtů
Použila jsem dávku surovin na 9 porcí a pekla jsem na hlubokém plechu s okraji, který jsem vyložila papírem na pečení.  Použila jsem jen o trochu více mouky, aby těsto mělo středně hustou konzistenci. Meruňky jsem použila mražené a jelikož byly kyselejší, tak jsem je ještě předem pocukrovala. Stačilo 600 g, ale byly už bez pecek.Podobné koláče dělávám, přidávám i trochu tuku. Ale tomuto dávám palac nahoru. 🙂