Ovocný koláč ze smetanového těsta

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do vhodné misky. Utřeme spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, solí a žloutky do pěny. Potom přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, v lednici necháme 30 minut zchladit a ztuhnout.
  • 2
    Zchlazené těsto vyválíme na velikost pečicího plechu. Pomocí válečku těsto přeložíme na plech, vidličkou propícháme a vložíme do předehřáté trouby. Při 200stupňové teplotě pečeme 15 minut.
  • 3
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Z bílků i cukru vyšleháme tuhý sníh, všleháme žloutky a zlehka smícháme s vyšlehanou šlehačkou. Nakonec pomalu vsypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka promícháme. Hotové těsto naneseme na předpečený korpus. Na povrch těsta poklademe čtvrtkami nakrájených broskví, posypeme nahrubo pomletými ořechy. Naplněný plech opět vložíme do teplé trouby, při 180tistupňové teplotě koláč dopečeme ještě 30 minut.
  • 4
    Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme vychladnout na plechu. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.