Ovocný salát aromatický

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
15 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve vložíme vodu, cukr, skořici, hřebíček, kardamom, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 2 minuty a odstavíme, do sirupu přidáme citronovou i pomerančovou šťávu, necháme v chladu odstát.
  • 2
    Z melounů odstraníme semínka a nakrájíme dužinu na plátky. Guavy překrojíme napůl, odstraníme semínka, oloupeme a pokrájíme na plátky. Na plátky rozkrájíme i nektarinky. Jahody zbavíme stopek, pokrájíme, plátky ovoce rozložíme na 6 talířků, přecedíme připravený sirup a vlijeme na ovoce.
  • 3
    Ovocný salát posypeme kokosem a podáváme s jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.