Ovocný sýr z kdoulí
130 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKdoule
- 1kusVanilkový lusk
- 500gramůCukr krupice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
189 g
Cukr
70 g
Vápník
33 mg
Postup přípravy
- 1Kdoule nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a povaříme 40 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Poté scedíme tekutinu, dužinu vrátíme zpět do hrnce a přisypeme cukr. Dáme zpět na plotnu a zahříváme 10 minut. Poté zahříváme další hodinu, dokud dužina nezhoustne.
- 2Nakonec hmotu nalijeme do misek a přikryjeme pečícím papírem. Necháme nejméně týden dozrát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.