Paela Valenciána
75 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí stehna
 - 2kusyCibule
 - 1lžíceSůl
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 1špetkaŠafrán
 - 3kusyPaprika červená
 - 3kusyRajčata
 - 300gramůRýže loupaná
 - 80gramůSýr Parmezán
 - 120gramůOlej olivový
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 0,7litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.
 - 2Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
 - 3Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
 - 4Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.
 - 5Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.
 - 6Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.