Paella kuřecí
60 min.

Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 2kusyKapie
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže Basmati
- 0,4decilitrVývar drůbeží
- 200gramůHrášek mražený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme kuřecí stehna a vzniklé řízky rozkrájíme na kousky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme. Rajčata omyjeme, vyndáme dužinu, pokrájíme ji na kousky. Kapie rozpůlíme, zbavíme jadřinců i stopek a rozkrájíme na malé dílky.
- 3V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm kousky kuřete. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriky, sůl, pepř, vše osmahneme.
- 4Přisypeme rýži, podusíme 5 minut. Přidáme šafrán, vlijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Vaříme 35 minut, dokud není maso měkké.
- 510 minut před dokončením přidáme rajčata a hrášek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.