Palačinky plněné vepřovým mletým masem a parmezánem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 350gramůVepřové maso mleté
 - 1lžičkaŠalvěj čerstvá
 - 400gramůPassata (drcená rajčata)
 - 4kusyRajčata
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 3špetkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusVejce slepičí
 - 300mililitrůMléko polotučné
 - 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 3lžíceOlej olivový
 - 200gramůHouby čerstvé
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Palačinky: do misky prosejeme mouku, přidáme vejce, dvě špetky soli, šleháme a pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme odpočinout 20 minut.
 - 2Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a smažíme na něm cibuli doměkka, přidáme houby, promícháme. Přidáme maso, šalvěj, passatu a necháme vařit 15 minut, osolíme, opepříme a často mícháme.
 - 38 palačinek smažíme na pánvi se zbylým olejem. Na každou palačinku dáme masovou směs a zarolujeme. Naskládáme do zapékací misky, ozdobíme plátky rajčat a strouhaným parmezánem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.