Pampeliškový salát s olivami
20 min.
Ingredience
- 200gramůPampeliškové listy
- 8krajícůVeka
- 20gramůKopr čerstvý
- 60gramůMáslo bylinkové
- Na zálivku
- 2lžíceKapary
- 15gramůOlivy zelené
- 1decilitrVývar zeleninový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
373 mg
Postup přípravy
- 1Pampeliškové listy (žluté a zelené) očistíme, poškozené vyhodíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, otřepeme vodu z listů a natrháme je na velikost sousta. Odložíme do lednice vychladit.
- 2Kapary i 50 g vypeckovaných oliv drobně nasekáme, přilijeme vývar, hořčici, citrónovou šťávu, rozmixujeme. Do zálivky postupně metlou přimícháme olej, sůl, pepř a ještě jednou promícháme.
- 3Krajíce veky nakrájíme na malé kostky, osmahneme je do křupava v pánvi na rozpáleném bylinkovém másle. Poté necháme okapat.
- 4Vychladlý pampeliškový salát rozdělíme na čtyři talíře, polijeme je připravenou zálivkou. Na povrch dáme opečené kostičky veky a rozdělíme zbylé olivy, posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.