Pampeliškový salát s olivami

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
373 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pampeliškové listy (žluté a zelené) očistíme, poškozené vyhodíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, otřepeme vodu z listů a natrháme je na velikost sousta. Odložíme do lednice vychladit.
  • 2
    Kapary i 50 g vypeckovaných oliv drobně nasekáme, přilijeme vývar, hořčici, citrónovou šťávu, rozmixujeme. Do zálivky postupně metlou přimícháme olej, sůl, pepř a ještě jednou promícháme.
  • 3
    Krajíce veky nakrájíme na malé kostky, osmahneme je do křupava v pánvi na rozpáleném bylinkovém másle. Poté necháme okapat.
  • 4
    Vychladlý pampeliškový salát rozdělíme na čtyři talíře, polijeme je připravenou zálivkou. Na povrch dáme opečené kostičky veky a rozdělíme zbylé olivy, posypeme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.