Panenka s bylinkovým kabátkem na grilu
30 min.
Ingredience
- Grilované cibule
- 8kusůCibule lahůdková
- 1,5lžíceOlej chilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
874 mg
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Z omytých bylinek (šalvěj, rozmarýn a tymián) setřepeme vodu, drobně je pokrájíme, vložíme do podlouhlé misky. Očištěné stroužky česneku pokrájíme též nadrobno a přidáme k bylinkám. Maso osolíme, opepříme z každé strany, obalíme v bylinkách, poté ho zabalíme do potravinářské fólie tak, aby se maso dobře stáhlo - vytvoříme rovnoměrný "váleček". Necháme v chladničce marinovat 12 - 16 hodin. Před přípravou pečení maso necháme rozbalené při pokojové teplotě 15 minut, mezitím očistíme a omyjeme lahůdkové cibulky, které potřeme chilli olejem.
- 2Podle tloušťky masa grilujeme při mírnější teplotě (160°C - 200°C) přibližně 5 minut z každé strany. Ugrilovanou panenku zabalíme do alobalu, necháme "odpočinout" 4 - 5 minut, potom bude křehká a šťavnatá. Když ji nakrájíme na plátky, uvnitř by měla mít slabě růžovou barvu, ale nesmí být syrová. V době, kdy maso "odpočívá", ugrilujeme lahůdkové cibulky i s natí.
- 3Na mísu poklademe panenku nakrájenou na plátky, obložíme cibulkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.