Panenka vepřová pečená na portském víně

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
495 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce.
  • 2
    Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme.
  • 3
    Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.