Papájová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
 - 500gramůPapaya
 - 1kusFeferony
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1kusPaprika zelená
 - 5lžicOlej olivový
 - 2lžíceOcet kvasný lihový
 - 1špetkaCukr krupice
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceBalsamico ocet
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.
 - 2Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.
 - 3Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.