Paprikáš z vajec
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 40gramůSádlo vepřové škvařené
 - 1kusCibule
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 8gramůSůl
 - 50gramůPažitka
 - 2stroužkyČesnek
 - 2decilitryVoda pitná
 - 20gramůMouka pšeničná hladká
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.