Papriková omáčka s kari
20 min.

Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůKari koření
- 1kusCibule
- 3kusyPaprika červená
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme papriky, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme, oklepeme a lístky nasekáme na jemno.
- 2Papriku a cibuli za stálého míchání 2-3 minuty opékáme na středním ohni v másle. Krátce opečeme také petrželku (až na 1 lžíci) a hrášek. Vmícháme kari, přilijeme vývar, zakrytou zeleninu 1-2 minuty podusíme. Osolíme, opepříme, posypeme zbývající petrželí. Smícháme s čerstvými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.