Paprikové brambory s římským kmínem
25 min.

Ingredience
- 80gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůKmín římský
- 15gramůPepř cayenský
- 15gramůSůl
- 450gramůBrambory
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůMajonéza
- 100mililitrůOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V malé misce smícháme papriku, římský kmín, cayenský pepř a sůl.
- 2Brambory nakrájíme podélně na osminy. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme vrstvu oleje o výšce 2,5 cm, vložíme brambory a na mírném ohni 10 minut smažíme dozlatova, během smažení brambory otočíme. Vyjmeme a osušíme na kuchyňských utěrkách.
- 3Horké brambory přendáme do mísy a posypeme směsí koření. Důkladně promícháme. Brambory přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a horké podáváme. Můžeme doplnit majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.