Paprikový lusk plněný masem a rýží
90 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 200gramůHovězí maso přední
- 300gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 1000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 120gramůTuk
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
- 2Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.
- 3Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.
- 4Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
- 5Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 6Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.