Paprikový lusk plněný masem a rýží

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
  • 2
    Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.
  • 3
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.
  • 4
    Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
  • 5
    Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 6
    Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.