Paprikový řízek
30 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 80gramůPaprika zelená
- 80gramůPaprika červená
- 600gramůVepřová kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
63 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Řízky osušíme a lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s moukou.
- 2Rozehřejeme nejprve pánev a pak na silném plameni i olej. Řízky smažíme po každé straně 2 minuty a zabalené v alobalu udržujeme teplé.
- 3Slijeme olej a rozpustíme máslo na středně velkém plameni. Cibuli a česnek podusíme za stálého míchání dozlatova, vmícháme proužky papriky a vše 5 minut zapečeme. Vmícháme mletou papriku, vývar a smetanu. Omáčku uvedeme do varu a 2-3 minuty slabě povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Řízky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.