Pařížský salát
60 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyHořčice
- 200gramůSýr Čedar
- 250gramůKuřecí prsa
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 375gramůHroznové víno
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceBazalka
- 2lžíceJogurt bílý
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hrozny omyjeme, necháme okapat, přepůlíme a zbavíme jadérek. Sýr nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše vložíme do salátové mísy a opatrně promícháme.
- 2Kuřecí maso uvaříme a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Vše promícháme a odstavíme.
- 3Připravíme si majonézu a to tak, že ušleháme žloutek, cukr, hořčici, pepř, sůl a vinný ocet. Po kapkách přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hladká hustá hmota. Na závěr vmícháme jogurt.
- 4Majonézu nalijeme na salát a zlehka promícháme. Ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.