Parmice po provensálsku
45 min.

Ingredience
- Omáčka
- 5kusůRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200gramůParmice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Parmice očistíme a naporcujeme na větší kusy. Rybu osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a posekanou petrželku. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
- 3Porce parmice rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.