Pasta e ceci
115 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 250gramůCizrna
- 36mililitrůOlej olivový
- 12gramůCeler řapíkatý
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůSýr Parmezán
- 1špetkaChilli koření mleté
- 40gramůMrkev kořen
- 125gramůTěstoviny konzumní
- 2stroužkyČesnek
- 24gramůProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou.
- 2Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut.
- 3Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu.
- 4Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.