Pastevecký salát
20 min.

Ingredience
- 4kusyRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 3kusyPaprika zelená
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyOkurka salátová
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 16kusůOlivy černé
- 5kusůŘedkvička
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
22 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku.
- 2Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát.
- 3Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.