Paštika tří barev

85 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť.
  • 3
    Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
  • 4
    Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré.
  • 5
    Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem.
  • 6
    Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré.
  • 7
    Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut.
  • 8
    Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.