Paštika z králičího nebo zaječího předku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPaštikové koření
 - 1kusKráličí maso
 - 1kusZelenina kořenová
 - 200gramůAnglická slanina
 - 1kusVejce slepičí
 - 1kusŽemle tuková
 - 5kusůPepř černý celý
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření
 - 2a našleháme.
 - 3Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu
 - 4vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.
 - 5Necháme vychladnout a nakrájíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.