Patizony ve smetanové omáčce
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
 - 600gramůPatison
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžíceVoda pitná
 - 0,5kusCibule
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.
 - 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.
 - 3Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.