Pažitková omeleta se sýrem
35 min.

Ingredience
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
170 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozmícháme a metlou přimícháme smetanu - nešleháme.
- 2Opláchnutou pažitku nadrobno pokrájíme a část vmícháme do vaječné smetany. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Na pánvi na másle postupně usmažíme 4 omelety, přeložíme je v půli. Každou omeletu poklademe sýrem, krájeným na nudličky. Pokrm zapékáme v troubě tak dlouho, až se sýr začne tavit.
- 4Na talíři každou omeletu ozdobíme zbylou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.