Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu
50 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůArtyčoky
- 100gramůChřest zelený
- 3decilitryDemi glace
- 150gramůMáslo bylinkové
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- Bramborové gnochii
- 1kilogramBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1049 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blanky a rozkrojíme na porce. Z obou stran osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160-170 °C pečeme cca 12 minut.
- 2Mezitím nakrájíme žampiony a chřest, přidáme marinovaná srdíčka artyčoků a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme čerstvý tymián.
- 3Na bramborové gnocchi uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Po vychladnutí oloupeme a důkladně rozmačkáme. Přidáme mouku a vejce, promícháme a osolíme. Z těsta tvoříme malé válečky o průměru max. 3 cm a pokrájíme na kousky. Vytvarujeme na nočky a ve vodě krátce vaříme, cca 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Po vyjmutí zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Zlehka potřeme olejem a krátce orestujeme v rozpálené pánvi.
- 4Hotové maso ragú rozdělíme na talíře, poklademe masem, doplníme bramborovými gnocchi, přelijeme omáčkou demi glace a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.