Pečená jablka v alobalu
50 min.

Ingredience
- 5dekagramůCukr třtinový
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSkořice mletá
- 1hrstHrozinky
- 4kusyJablka
- 4lžičkyMarmeláda meruňková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách.
- 2Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami.
- 3Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí.
- 4Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.