Pečená kachna na ananasu
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna domácí
 - 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2litryVoda pitná
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusPetržel kořen
 - 2lžíceOmáčka sójová
 - 1lžíceBalsamico ocet
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 350gramůAnanas
 - 0,5kusCeler bulvový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
 - 2Drůbky, tedy krk, žaludek, srdce a špičky křídel vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
 - 3Předehřejeme si troubu na 180 °C.
 - 4Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
 - 5Okrájíme ananas. střed vykrojíme. Polovinu jeho dužniny rozmixujeme v mixéru, druhou polovinu pokrájíme na kostičky.
 - 6Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
 - 7Ke šťávě z kachny přidáme rozmixovaný ananas, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci balzamikového octa a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Pak prolisujeme přes síto.
 - 8Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo. Lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Zbylou polovinu ananasu pokrájenou na kousky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
 - 9Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.