Pečená kapusta
60 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 80gramůSlanina vepřová
- 150gramůUzené maso vařené
- 400gramůRajčata
- 150gramůHouby čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.
- 2Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.
- 3Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.