Pečená kýta s bůčkem na česneku
100 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová kýta
- 400gramůVepřový bok
- 3špetkySůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
78 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
84 mg
Cukr
40 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.