Pečená perlička

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
39 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
252 mg
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou čerstvou perličku oškubeme, opálíme, vykucháme a opereme. Usekneme ji hlavu a nohy. Osolíme a necháme ji den uležet v chladu.
  • 2
    Před úpravou protkneme prsíčky a stehny slaninu nakrájenou na nudličky. Vložíme ji na rozpálené máslo prsíčky dolů (také ji můžeme podložit špejlemi)a necháme chvilku podusit za občasného podlévání vývarem či vodou.
  • 3
    Jakmile trochu změkne, dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme do červena nejdříve z jedné a pak z druhé strany.
  • 4
    Upečenou perličku vyndáme a šťávu zaprášíme moukou, podusíme, rozředíme vývarem a povaříme. Zhotovenou šťávou přeléváme maso.
  • 5
    K příloze jsou vhodné brambory, rýže a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.