Pečená perlička
80 min.

Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1kusPerlička
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCibule
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
39 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
252 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Mladou čerstvou perličku oškubeme, opálíme, vykucháme a opereme. Usekneme ji hlavu a nohy. Osolíme a necháme ji den uležet v chladu.
- 2Před úpravou protkneme prsíčky a stehny slaninu nakrájenou na nudličky. Vložíme ji na rozpálené máslo prsíčky dolů (také ji můžeme podložit špejlemi)a necháme chvilku podusit za občasného podlévání vývarem či vodou.
- 3Jakmile trochu změkne, dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme do červena nejdříve z jedné a pak z druhé strany.
- 4Upečenou perličku vyndáme a šťávu zaprášíme moukou, podusíme, rozředíme vývarem a povaříme. Zhotovenou šťávou přeléváme maso.
- 5K příloze jsou vhodné brambory, rýže a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.