Pečená příloha do hovězí polévky
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 2špetkySůl
 - 2kusyVaječný bílek slepičí
 - 70gramůŠunka dušená
 - 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
- Na vymazání plechu
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
932 mg
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
 - 2Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.