Pečená rajčata po srbsku
35 min.
Ingredience
- 1000gramůRajčata
- 120gramůMáslo čerstvé
- 125gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1hrstBazalka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek.
- 2Půlky rajčat osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v rozehřátém másle a obalíme ve strouhance.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravená rajčata a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Krátce před dopečením posypeme vršky rajčat omytými, nadrobno natrhanými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.