Pečená štika s anglickou slaninou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 100gramůAnglická slanina
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůHouby čerstvé
 - 30gramůCeler bulvový
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1kusCitrony
 - 250gramůMrkev kořen
 - 600gramůŠtika obecná
 - 1lžíceKopr čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.
 - 2Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.