Pečená vepřová panenka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
191 mg
Cukr
250 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
krasne
jalu
st 22. 1. 2014
Zdá se, že to bude poměrně jednoduše a rychle připravené jídlo - a na fotkách vypadá velmi lákavě. Už tuším, co budeme mít v sobotu k večeři.
trribulus
st 2. 4. 2014
K tomu snad není co dodat. Vynikající masíčko! Dobrý tip na chutný víkendový oděd.
lbfyrfagrive
čt 24. 4. 2014
Je to bezva recept
Anonymní uživatel
po 8. 9. 2014
neni co moc komentovat...mnam
repa
po 3. 3. 2014
velká dobrota!
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Pečená vepřová panenka
Bál jsem se že to spálím, ale opak je pravdou :-) Recept je nenáročný i pro začátečníka - výborné mńam.
Anonymní uživatel
po 7. 11. 2016
Pečená vepřová panenka
Opravdu neskutečná delikatesa, prostě fámózní ! 😋