Pečené bramborové řezy s cibulí
55 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůZakysaná smetana
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
54 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, mléko, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Těsto rozprostřeme ve vrstvě vysoké asi 1 cm na plech vymazaný máslem. Poklademe plátky cibule osmažené na polovině tuku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
- 3Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě a potom povrch pokapeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.