Pečené brambory bylinkové
40 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory rané
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 15gramůCitronová kůra
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
156 mg
Postup přípravy
- 1Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku.
- 2Brambůrky upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.