Pečené brambory plněné žampiony
95 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCuketa
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 10mililitrůOcet vinný
- 10gramůHořčice staroanglická
- 15gramůPetržel kudrnka
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čtyři větší brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme celé zhruba hodinu.
- 2Žampiony pokrájíme na plátky, cuketu podélně rozkrojíme a rozkrájíme také na plátky, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme panenský olej, přisypeme cuketu se žampiony a smažíme zvolna asi 15 minut. Směs přendáme i s olejem do misky, zakápneme octem, přidáme hořčici, sůl, pepř, petželku a promícháme.
- 3Brambory podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme žampionovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.