Pečené brambory po švédsku

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je do měkka. Vaříme je asi 20 minut, poté scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj dáme pokrájené brambory, osolíme, posypeme bílým pepřem, práškovým cukrem a osmažíme je za častého promíchávání do zlatova.
  • 2
    Brambory dáme na talíře, posypeme petrželkou, podáváme jako přílohu k pečenému i vařenému masu, rybám a pod..

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.