Pečené brambory s jogurtovou omáčkou
80 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory
- 20gramůOlej slunečnicový
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 160gramůSalát Lollo Biondo
- 5gramůKmín římský
- 100gramůJogurt bílý
- 15mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Větší brambory se slupkou pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou, rozložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu.
- 2V pánvi nasucho opražíme římský kmín a necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, opražený kmín, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
- 3Na dezertní talířky rozložíme vždy jedem list salátu, na něj upravíme pečené brambory nakrájené na čtvrtky, pokapeme jogurtovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.