Pečené brambory s omáčkou piccalilli
60 min.

Ingredience
- 20kusůBrambory
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyŠalotka
- 40mililitrůOlej olivový
- 360gramůZelenina nakládaná
- 200gramůMajonéza
- 150gramůJogurt bílý
- 15gramůKřen
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.
- 2Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.
- 3Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.
- 4Podáváme k pečeným bramborám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.