Pečené broskve s marcipánem a mandlemi
35 min.

Ingredience
- 60gramůMarcipánová hmota surová
- 1kilogramBroskve
- 30gramůMandle plátky
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceCukr třtinový
- 8lžicVíno Marsala
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.
- 2Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.
- 3Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.
- 4Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.