Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem
32 min.
Ingredience
- 2kusyBroskve
 - 2kusyHrušky
 - 2kusySlívy
 - 2kusyNektarinka
 - 4kusyFíky čerstvé
 - 2kusyPomeranč červený
 - 3lžíceLikér pomerančový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme.
 - 2Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut.
 - 3Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.