Pečené fazole se zeleninou a slaninou
145 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
 - 1kusCibule
 - 100gramůAnglická slanina
 - 200gramůMrkev kořen
 - 50gramůPetržel kořen
 - 200gramůRajčata
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 500mililitrůVývar zeleninový
 - 2kusyTymián čerstvý
 - 2kusyRozmarýn čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžícePetržel hladkolistá
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.