Pečené hlávkové zelí
50 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.
- 2Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 10. 2016
Pečené hlávkové zelí
Tak tohle pečené zelí musím udělat-určitě dobrota 😉
Anonymní uživatel
ne 8. 1. 2017
Pečené hlávkové zelí
Zbyla mi půlka hlávky zelí, tak jsem chtěla upéct chuťovku na večer. Když jsem vše zamíchala dohromady, zarazilo mě, jak je těsto strašně řídké. Naštěstí jsem si vzpomněla, že jsem podobný recept viděla ještě na jiných stránkách od spolehlivé kuchařky. Ta měla na toto množství zelí a mléka 300 g mouky. Takže jsem mouku přidala a vše už bylo v pořádku. Přidala jsem i víc soli (ale to je na každém) a trošku čerstvě mletého pepře. Bohužel kvůli tomu nesprávnému množství mouky nemůžu hodnotit kladně :(